Locul pe care s-a poziționat Republica Moldova în clasamentul prosperității

4 mar. 13:15   Societate
2180 0

Republica Moldova e pe locul 70 în clasamentul prosperității, față de locul 71 pe care-l avea anul trecut, conform Legatum Institute din Londra. sîntem în fața Mexicului, Bosniei și Herțegovinei, Vietnamului, dar depășiți de Kazahstan, Republica Dominicană și Oman, transmite realitatea.

Pe primul loc, în acest clasament, se poziționează Danemarca, urmată de Suedia, locul 2, și Norvegia, locul 3.

Cît despre țările vecine ale Republicii Moldova, Ucraina este pe locul 74, iar România – pe locul 45.

La calcularea indicelui se iau în considerare factori, cum ar fi: securitatea, libertatea, mediul de investiții, sănătatea sau educația.


Institutul Legatum este un think tank cu sediul în Londra, Marea Britanie, condus de Philippa Stroud, baronesa Stroud, un membru conservator al Camerei Lorzilor. Scopul său declarat este de a promova educația publicului în politica națională și internațională politică, socială și economică. Institutul are peste patruzeci de donatori, inclusiv Fundația Legatum. Acesta a fost numit „probabil cel mai influent think tank din Marea Britanie, care își împinge viziunea pe piața liberă pro-Brexit și se bucură de acces privilegiat la media și la miniștri”, dar a atras controverse ca urmare a finanțării sale opace, offshore.

2
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий