X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Locuitorii satelor Copăceni, Grigorăuca și orașul Sîngerei, se bucură de un drum reparat

22 sep. 08:15   Societate
1172 0

Locuitorii satelor Copăceni, Grigorăuca și orașul Sîngerei, beneficiază de un drum reparat conform standardele europene.

Drumul de ocolire a orașului Sîngerei (R6) Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare. Lucrările au durat doi ani și jumătate, timp în care a fost reparat un segment de 12 kilometri de drum.

Totul grație Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care a oferit un împrumut de peste 19 milioane de euro, transmite nordnews.md.

Șoferii spun că circulația pe acest sector de drum a devenit mai comodă.

„Se circulă foarte repede, ar trebui să meargă prin sate mai încet. Drumul așa e bun. Față de cum a fost, e făcut bine.”

Oamenii se bucură de peste 7 kilometri de trotuar și intrări amenajate la gospodării.


În cadrul proiectului au fost renovate 4 poduri, a fost construit un sistem nou de scurgere a apelor pluviale, instalate peste 400 indicatoare rutiere, fiind aplicat și peste 8,000 metri pătrați de marcaj rutier după o tehnică nouă.

„Am lucrat la el trei ani de zile în care am reabilitat 12 km la moment. Calitatea corespunde tuturor normelor, este un drum care se va menține pe o perioadă foarte îndelungată. Noi am pus accent mai mult pe calitate”, a asigurat Ștefan Popa, diriginte de șantier.

Lucrările au fost executate de o companie din Turcia. Încă o veste bună este că Ministerul a negociat cu BERD în vederea finanțării sectorului de drum care trece prin or. Sîngerei. Valoarea estimativă este 5 mln. EURO.

Tot din sursele BERD sînt reabilitați în prezent alți 18 kilometri de drum de pe sectorul republican R6, pe segmentul Ratuș- Copăceni, iar proiectele frumoase nu se opresc aici.

„Avem un obiectiv foarte ambițios, reabilitarea sectorului Criva-Bălți, cu sprijinul colegilor de la BEI. Am semnat de curînd un acord de împrumut de peste 150 de milioane și esența acestui acord este de a repara acest tronson important”, a declarat Lilia Dabija, Secretar General la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Pentru reparația ambelor tronsoane de pe traseul Chișinău – Orhei – Bălți, BERD a oferit un împrumut de 36 de milioane de euro.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав