COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Locuitorii orașului Edineț au ieșit la protest

28 iul. 16:29   Societate
2578 0

Şi-au spus nemulţumirile şi au cerut ca să le fie respectate drepturile. Este vorba de zeci de locuitori ai oraşului Edineţ care au protestat, ieri, în faţa Primăriei contra primarului din Municipiu.

Aceştia spun că nu sînt lăsaţi să trăiască în pace de către etnia romă, beau apă murdară, sînt terorizaţi de maidanezi şi nu pot respira din cauza gunoiştii care arde spre oraş.

Mihail Zaim este unul dintre organizatorii protestului. Bărbatul susţine că recent a fost bătut crunt de către trei indivizi de origine romă.

"Eram singur în automobil, în întîmpinarea mea mergeau pe mijlocul drumului trei cetăţeni de etnie romă. Mi-au fost aplicate lovituri cu pumnul, am primit vătămări într-atît de grave că mi-a fost fracturat nasul, am avut echimoze în cap", declară acesta.

Oamenii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că unii reprezentanţi ai etniei rome cerşesc, atacă populaţia şi distrug monumentele publice.

În acelaşi timp Primarul Municipiului a menţionat că altercaţiile au scopul de a-l asupri, iar multe probleme nu ţin de competenţa sa.

"Dacă observaţi am în faţă declaraţia prealabilă, nici o întrebare care sînt aici nu se referă la Primar. Eu pe apă şi canalizare nici nu am fost pregătit azi să invit directorul. Grupul respectiv urmăreşte un scop bine determinat de a destabiliza, de a îngenunchia Primarul în faţa celor de la consiliul raional", a spus Constantin Cojocaru, primarul Municipiului Edineţ.

Potrivit oamenilor legii sînt întreprinse toate măsurile necesare ce ţin de tulburarea ordinii publice de către locuitorii oraşului, indiferent de etnie şi naţionalitate.

Organizatorii protestului au declarat că vor înainta o petiţie cu referire la problemele cu care se confruntă şi Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽