TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuitorii Moldovei așteaptă măsuri de răspuns din partea autorităților ruse

Moldova, care de la 1 septembrie 2020 și-a redeschis frontierele pentru cetățenii Rusiei, așteaptă măsuri de răspuns din partea autorităților ruse, ținînd cont de principiul reciprocității aplicat în diplomație, transmite Noi.md.

În special, mulți cetățeni ai Republicii Moldova, care nu pot intra acum în Rusia, pe paginile lor de pe rețelele de socializare se adresează către autoritățile RM, cu rugămintea de a ridica această problemă la întîlnirile ambasadorului Rusiei cu reprezentanții tuturor ramurilor autorităților moldovenești, întîlniri la Moscova, organizate de diplomații moldoveni, precum și de către MAE.

De menționat că, începînd cu 1 septembrie 2020, Moldova a deschis granița pentru cetățenii Rusiei. Însă interdicția temporară privind cursele regulate din Moldova în Federația Rusă rămîne în vigoare.

Unele companii aeriene transporta pasageri care au motive să intre în Rusia, în conformitate cu ordinul guvernului Federației Ruse din 16 martie 2020 n 635-r.

Locuitorii Moldovei așteaptă de la autoritățile ruse întreprinderea unor măsuri de răspuns de deschiderea frontierelor rusești pentru cetățenii moldoveni, ținînd cont de principiul reciprocității aplicat în diplomație.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load