X 

Locuitorii din nordul țării riscă să rămînă fără energie electrică

25 aug. 12:21   Societate
3533 0

Datoriile de peste 35,5 milioane de lei acumulate de ÎIS „Acva-Nord” pentru energia electrică consumată pun în pericol stabilitatea furnizării energiei electrice către consumatorii din regiunea de nord a țării.

Anunțul a fost făcut de Furnizorul de energie electrică FEE-Nord.

"Din cauza modului de administrare al ÎIS „Acva-Nord”, asistăm la majorarea constantă a datoriilor față de Societatea pe Acțiuni „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Astfel, în perioada decembrie 2022 - iulie 2023, ÎIS „Acva-Nord” a acumulat o datorie de 26,2 milioane lei pentru energia electrică consumată, avînd în vedere că în tabelul creanțelor în cadrul procedurii de insolvabilitate au fost incluse doar 9,3 milioane.

Tratăm cu înțelegere situația financiară dificilă cu care se confruntă la moment ÎIS „Acva-Nord”, dar este important să subliniem că datoria acumulată afectează direct capacitatea noastră de a furniza energie electrică și pune în pericol furnizarea energiei electrice către consumatorii din regiunea de nord a Republicii Moldova", atenționează FEE-Nord.

Furnizorul de energie electrica îndeamnă „Acva-Nord” să abordeze cu seriozitate problema și să cooperarea pentru identificarea soluțiilor viabile.


3
1
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?