X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Locuitorii din Nimoreni, terorizați de un hoț

27 iul. 08:15   Societate
1852 0

Un grup de locuitori din satul Nimoreni, Ialoveni, sînt terorizați de un hoț. Oamenii se plîng că nu este pentru prima dată, cînd bărbatul le fură lucrurile de prin gospodărie, iar ei stau cu frica în sîn zi și noapte.

Au scris nenumărate plîngeri, și la Poliție, și la Primărie, dar făptașul continuă să se plimbe prin sat. În replică, oamenii legii au spus că cele cinci dosare penale deschise pe numele bănuitului sînt în desfășurare și că acesta a fost internat de mai multe ori la spitalul de psihiatrie.

Profira Covali povestește că furturile au început din martie, anul trecut. Prima dată i s-au furat mai multe rațe, apoi hoțul i-a cotrobăit și prin casă, unde și a găsit geanta, în care femeia păstra banii:

Cazul nu este nici pe departe singular. Vecinii femeii, la fel, se plîng că le dispar lucrurile de pe lîngă casă. Așa li s-a întîmplat altor, cel puțin 12 gospodari din această mahala.

Mai mult, oamenii spun că au prins făptașul, un bărbat de 30 de ani, care este sătean le-al lor. Pentru că, practic, în fiecare zi, se întîmplă cîte un furt, oamenii spun că stau cu frica în sîn și nu știu cum să procedeze.


Oamenii spun că au scris nenumărate plîngeri la Poliție și la Primărie, dar hoțul rămîne continuă să se plimbe la libertate. Acesta locuiește singur într-o căsuță, în mahalaua în care sînt și gospodăriile pe care le-ar fi jefuit. Între timp, mama bănuitului este plecată peste hotare, iar tatăl stă după gratii. Polițistul de sector ne-a spus că bărbatul are 12 dosare contravenționale și a stat închis în spitalul de psihiatrie, de unde a fugit, fiind diagnosticat cu o boală care se manifestă cu comportament de copil. Am reușit să discutăm și bărbatul bănuit, dar acesta a negat tot ce i se incriminează:

Potrivit oamenilor legii, pe numele acestuia sînt deschise cel puțin cinci dosare penale, pentru furt și un jaf, toate fiind în desfășurare.

„Persoana dată este pasibilă de răspundere penală pînă la doi ani de închisoare sau cu muncă neremunerată în folosul comunității, pînă la 240 de ore. Dacă să ne referim la infracțiunea de jaf, persoana dată riscă de la 2 la 5 ani după gratii. Materialele au fost trimise la Procuratură și în Instanța de Judecată, dar vă dați bine seama că procesul judiciar durează”, a declarat șeful Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Alexandr Boubătrîn.

Șeful Inspectoratului de Poliție Ialoveni mai spune că s-a discutat cu primarul din sat, iar bănuitul ar putea fi internat din nou într-o instituție psihiatrică pentru tratament. Procesul ar fi fost pornit, pentru ca localnicii să nu fie supuși pericolului.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав