Preşedintele stiri: 3600

Locuitorii din Ialoveni duc lipsă de transport public

24 mar. 10:15   Societate
1502 0

Ca într-o cutie de chibrituri. În acest fel circulă, zilnic, locuitorii din Ialoveni la Chişinău.

Deşi localitatea se află la doar 15 km de Capitală, oamenii spun că e o adevărată provocare să ajungă la muncă sau la studii. Problema e în lipsa transportului public.

Primarul oraşului declară că haosul s-a creat pentru că microbuzele interurbane, care ar trebui să transporte o mare parte dintre cetăţeni, sînt vechi şi nu respectă orarul de circulaţie, transmite Noi.mdcu referire la Tvr Moldova.

Locuitorii din Ialoveni, un oraş aflat la 15 km distanţă de Chişinău, spun că drumul pînă în Capitală este presărat cu nervi. În lipsa transportului public, ei ajung cu întîrziere la munca sau la studii.

Primarul oraşului Ialoveni îi contrazice, însă, pe oamenii revoltaţi. Sergiu Armaşu susţine că aglomeraţia din orele de vîrf se crează pentru că mulţi localnici refuză să circule cu microbuzele interurbane.

SERGIU ARMAŞU, primar, oraşul Ialoveni: "Că sînt supraîncărcate – da, este o problemă. Eu recunosc. Haideţi să o rezolvăm. Cum să o rezolvăm? Eu dacă ştiu că mă grăbesc şi am rezervă, ies cu 20 de min mai devreme. Că troleibuzul merge la fiecare 22 de minute... şi o să merg liber, dacă vreau la troleibuz, dar dacă vreau la rutiere – ele sînt libere. Dar nimeni nu circulă cu acestea. Majoritatea circulă cu troleibuzul."


Armaşu spune că de opt ani încearcă să rezolve problema transportului public cu Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale. Totodată, recunoaşte că microbuzele de linie sînt într-o stare tehnică propastă.

SERGIU ARMAŞU, primar, oraşul Ialoveni: "Domeniul transportului, cu rutiere depăşite, ei cînd vor lucrează, cînd vor – nu lucrează. Copiii se duc pe jos la şcoală. Este o problemă şi noi nu ascundem problema asta. Acum ruta 35 sîmbătă şi duminică nu circulă. Nu înţeleg din care motiv şi de ce nu am putea să rezolvăm problema asta, cu toate că noi batem alarma. Am încercat să punem ruta locală, am fost sancţionaţi de către organele de drept."

Reprezentanţii companiilor care gestionează ruta interurbană nr. 35 nu au răspuns la telefon. Iar şefa Serviciului de comunicare al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale a promis să revină cu o reacţie, lucru care nu s-a întîmplat pînă la această oră.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий