X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 582
Preşedintele stiri: 3738

Locuitorii din Bălți vor să salveze de la vînzare clădirile fostei maternități

8 iun. 16:45   Societate
3432 0

Sute de locuitori ai Bălțiului au semnat o inițiativă de a acorda clădirilor fostei maternități din Bălți statutul de monument de importanță locală, regională sau națională.

Asta după ce primăria și-a anunțat intenția de a vinde terenul cu pricina. Unii oameni spun că țin la aceste construcții pline de amintiri, unde au venit pe lume zeci de mii de copii, transmite Noi.md cu referire la nordnews.md.

Inițiativa aparține consilierului municipal Sergiu Burlacu. Alesul local susține că sediul poate fi renovat. Aici ar putea fi transferat Centrul de Sănătate nr. 2, 3 sau 4. O altă idee este transformarea clădirii într-un centru pentru tineret. Iar pentru efectuarea tuturor lucrărilor este nevoie de atragerea unor investiții externe. Totodată, alesul local propune efectuate unei expertize credibile a construcției.

În doar cîteva zile, inițiativa a adunat 700 de semnături. Acestea urmează să fie transmise primăriei pentru a organiza consultații publice cu privire la soarta construcțiilor.

Primarul de Bălți a declarat că este deschis pentru discuții, dar e prea devreme să vorbim despre soarta complexului, întrucît delimitarea terenului nu a fost încă efectuată.


Clădirile fostei maternități au fost construite acum aproape 70 de ani.

În prezent, în mun. Bălți există peste 40 de monumente de importanță națională și 20 de importanță locală.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?