Locatarii vor stabili singuri cînd își deconectează căldura în bloc

Locatarii vor stabili singuri cînd își deconectează căldura în bloc

Locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot decide singuri cînd să fie oprită livrarea agentului termic.


Aceștia pot cere și reglarea consumului de energie termică, în funcție de necesitate. Solicitarea va fi făcută către gestionarul fondului locativ sau  responsabilul de sistemul ingineresc din bloc.


Termoelectrica furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă pînă la branșamentul blocului, fără întrerupere, tot anul împrejur, însă gestionarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ.


„Procedura de conectare și de deconectare de la serviciilor de termoficare a rămas aceeași. În această perioadă de tranziție a temperaturii aerului exterior, gestionarii fondului locativ, de comun acord cu locatarii, stabilesc debitul agentului termic, astfel încît să existe un confort termic în apartamente. Instalațiile Termoelectrica S.A. aflate în subsolul blocului, care asigură furnizarea energiei termice, permit ca consumatorii să se deconecteze pe parcursul zilei, iar seara, atunci cînd temperaturile sînt scăzute, la necesitate, să fie reluat consumul de energie termică” a menționat Veaceslav ENI, Directorul General al Termoelectrica S.A..


Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5678 de imobile, dintre care circa 594 de instituții bugetare, aproximativ 814 agenți economici, inclusiv 209 mii de apartamente, în aproximativ 2955 de blocuri locative în mun. Chișinău.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load