Localitățile din Moldova pot participa la concursul „Capitala Tineretului 2024”

13 sep. 18:10   Societate
1817 0

Localitățile din Republica Moldova pot concura pentru obținerea titlului de „Capitala Tineretului 2024”. Concursul a fost lansat astăzi de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Tineret (ANT). Dosarele pot fi depuse pînă la data de 31 octombrie.

„Capitala Tineretului” este un program național care are scopul de a susține autoritățile publice locale în dezvoltarea politicilor de tineret eficiente la nivel local. Pe parcursul unui an, în localitatea cîștigătoare sînt concentrate activitățile de tineret ale autorităților publice locale și centrale, organizațiilor societății civile și ale organizațiilor internaționale.

Secretarul de stat al MEC, Sergiu Gurin, a declarat că pentru implementarea programului, ministerul va aloca aproximativ un milion de lei, cu ajutorul cărora autoritatea publică locală cîștigătoare, cu susținerea organizațiilor nonguvernamentale, va avea posibilitatea de a implementa diferite programe pentru tineret.

Dosarele de participare la program pot fi depuse de autoritățile publice locale ale orașelor și satelor din Republica Moldova, cu excepția municipiului Chișinău, care prin definiție nu poate aplica, deoarece concursul este dedicat altor autorități publice locale, care au mai puține oportunități de a investi în sectorul de tineret, notează Noi.md cu referire la moldpres.

Totodată, la concursul din anul curent nu pot participa localitățile care au deținut titlul „Capitala Tineretului” în ultimii trei ani.


Prima ediție a concursului a fost organizată în anul 2011. În 2020 și 2021 titlul „Capitala Tineretului” a fost obținut de comuna Sipoteni, raionul Călărași, iar în 2022, acesta a fost deținut de orașul Ștefan Vodă. În anul curent, titlul i-a revenit municipiului Ungheni.

Vă reamintim că mai multe informații despre satele și orașele Republicii Moldova pot fi găsite pe moldovenii.md, la compartimentul "Localitățile Moldovei".

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?