Coronavirus stiri: 8211
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Litvinenco: „Toți cei care vor utiliza panglica „Sfîntului Gheorghe” vor fi amendați”

20 apr. 08:15   Societate
2374

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco spune că la data de 9 mai, atunci cînd Republica Moldova marchează atît Ziua Europei, cît și Ziua Victoriei, toți cei care vor utiliza panglica „Sfîntului Gheorghe” vor fi amendați.

Potrivit oficialului, legea nu vizează persoanele care poartă această panglică la medaliile sau ordinele militare.

Potrivit legii adoptate de Parlament și promulgate ieri de președintele Maia Sandu, confecționarea, vînzarea și răspîndirea atributelor și simbolurilor utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanități este penalizată. Ministrul Justiției spune că poliția îi va amenda pe toți cei care sfidează legea.

„Sancțiunile nu se aplică persoanelor care utilizează această panglică pentru medalii sau ordine primite pentru acțiunile din cel de-al Doilea Război Mondial. În alte cazuri e vorba de răspundere contravențională și persoanele vor achita amenzi. Cei care vor încălca această lege, demnitari, inclusiv din Parlament, urmează să fie sancționați conform prevederilor legii”, a spus Sergiu Litvinenco.

Nerespectarea interdicției și promovarea simbolurilor agresiunii militare ruse va fi sancționată cu amenzi de la 4 500 de lei la 9 000 de lei pentru persoanele fizice. În cazul persoanelor juridice sau cu funcții publice, amenda se ridică pînă la 30 000 de lei.

Ieri, Maia Sandu a promulgat legea care interzice în Republica Moldova folosirea simbolurilor ce promovează agresiunea militară. Noile prevederi intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав