X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

Litvinenco spune de ce Veronica Dragalin va intra în funcție din 1 august

23 iun. 09:15   Societate
3876 0

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că noul șef PA, Veronica Dragalin, va intra în funcție de pe data de 1 august, din cauza unor chestiuni birocratice din SUA.

Despre aceasta Litvinenco a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

”Conform legislației SUA, înainte de a intra într-o funcție urmează să depui o cerere de demisiei și probabil că este și un termen pentru a fi acceptată această cerere, un termen care se oferă pentru a putea iniția o procedură de demisie. Presupun că asta este cauza, dar data de 1 august nu este departe”, a declarat ministrul.

În ceea ce ține de viitorul noii șefe în cadrul instituției, Litvinenco este optimist.

„Totul trebuie să se facă în paralel. Clar că în primul rînd trebuie să se facă curățenie, dar, în egală măsură trebuie să se întreprindă toate măsurile pentru a accelera și a aveea mai mult progres în investigațiile care sînt la Procuratura Anticorupție.


Eu sînt optimist și cred că experiența lui Drăgălin va fi un element important care va face ca ea să miște lucrurile. Faptul că nu a activat în sistem cred că este un avantaj deoarece ea nu are acele legături care există în organele procuraturii, prin urmare în va fi mai ușor”, a explicat ministrul.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав