X 
Cazul Șor stiri: 599

Litvinenco, despre extrădarea fostei notare a lui Plahotniuc: E prima realizare în materie de extrădare

19 iul. 2022,, 08:16   Societate
2635 0

Ministrul Justiției a comentat cazul extrădării în Republica Moldova a fostei notare a oligarhului Vlad Plahotniuc. Acesta a calificat situația drept „prima realizare în materie de extrădare”.

„Ați văzut că într-un final există și prima realizare în materie de extrădări, doamna Bondarciuc, notara lui Plahotniuc a fost extrădată în Republica Moldova. Au fost inițiate materialele pentru extrădare în conformitate cu legea, la început a fost Interpol, după care au fost depuse materiale de extrădare pe linia Procuraturii, pentru că în cazul ei, etapa urmăririi penale, aici e competența Procuraturii”, a spus ministrul justiției.

Acesta a comentat afirmațiile avocatului acesteia, menționând că a existat o decizie a primei instanțe, favorabilă extrădării, care ulterior a fost confirmată și de instanța superioară.

„Am impresia că a fost o primă decizie a instanței din Bruxelles, după care ea a contestat la instanța superioară și aici probabil, dacă este așa cum spuneți, anticipând decizia finală a instanței, a decis să revină în R. moldova, nu sunt sigur că așa spus, eu din câte cunosc a fost decizia primei instanțe și confirmată de cea de-a doua instanță”, a menționat Litvinenco.

Amintim că, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-au înaintat învinuirea și au audiat-o joi, 14 iulie pe Olga Bondarciuc, fosta notară a lui Vladimir Plahotniuc, care a fost extrădată din Belgia, în seara aceleași zile. Învinuirea prezentată ține de anumite fapte infracționale comise în perioada, în care activa în calitate de notar. Bondarciuc a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?