Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Litvinenco despre cazul Dodon: este un caz juridic, nu politic

27 mai. 07:28   Societate
2478

Ministrul Justiției respinge toate declarațiile opoziției socialiste care acuză guvernarea de justiție televizată în cazul Igor Dodon. Sergiu Litivinenco laudă procurorii pentru curajul de care dau dovadă și spune că aceștia acționează fără a primi indicații din partea politicului.

Ministrul Justiției cere respectarea tuturor procedurilor în cazul Dodon și spune că fostul președinte trebuie să beneficieze de prezumția nevinovăției pînă la decizia definitivă a instanței, notează IPN.

Sergiu Litvineco respinge orice aluzie că guvernarea ar fi dat indicații procuraturii în cazul fostului președinte Igor Dodon. Potrivit ministrului, procuratura are libertate totală de a iniția dosare pe numele tuturor persoanelor asupra cărora planează suspiciuni rezonabile, chiar dacă e vorba de politicieni sau factori de decizie din țară.

Ministrul Justiției cere oamenilor legii respectarea tuturor procedurilor, astfel încît dosarul Dodon să fie unul corect, iar dacă i se va demonstra vinovăția, acesta să fie sancționat conform legii.

„Este important să ajungem la o finalitate. Este important să nu existe tărăgănări de dosare la procurori și ulterior, în instanță. Este determinant pentru credibilitatea actului de justiție ca dosarele inițiate să aibă finalitate. Este un dosar juridic, nu politic. În campania electorală ne-am asumat în fața cetățenilor să aducem dreptate și asta vom face. Indiferent de statutul persoanei, dacă se constată vina, persoana trebuie condamnată, cu averea confiscată. Evident, procedurile trebuie respectate, pînă la condamnare trebuie respectat principiul prezumției nevinovăției. Pentru credibilitatea procesului este nevoie să existe suficientă comunicare pentru cetățeni. În cazul Dodon, procurorii au comunicat destul de bine”, a mai spus ministrul Justiției.

Ieri, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a fost dispusă plasarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Fostul șef al statului este bănuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidului și trădare de patrie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав