Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

Litvinenco dă asigurări că Plahotniuc va fi deferit justiției

8 sep. 09:31   Societate
1208 0

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, nu exclude că cererea avocaților lui Vladimir Plahotniuc privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a noilor prevederi introduse recent în Codul de procedură penală ar fi un început de tergiversare a dosarului.

Litvinenco dă asigurări că dacă demersul este admis, fostul lider al democraților va fi deferit justiției, transmite noi.md cu referire la stiri.

„Mă bucur că Procuratura Anticorupție a început să aplice „legea privind condamnarea în lipsă”. Prima persoană vizată – Vladimir Plahotniuc - în dosarul „Fraudei bancare”.

Procuratura Anticorupție a înaintat un demers către judecătorul de instrucție pentru finalizarea urmăririi penale. Dacă demersul este admis, Vladimir Plahotniuc va fi deferit justiției.

La prima ședință a fost solicitată ridicarea excepției de neconstituționalitate. Chiar dacă este dreptul avocaților de a solicita ridicarea excepției, sînt ferm convins că legea este perfect constituțională.


Or, aceasta a fost expertizată de către experți internaționali notorii și este în concordanță cu practica mai multor state europene.

Nu exclud că e un început de tergiversări nejustificate și ilegale. Dacă e așa, vom implementa rapid remediile împotriva abuzurilor de acest fel. Ele sînt deja identificate. Nu vom admite blocarea dosarelor, pentru că nimeni nu este mai presus de lege. Dacă persoana este vinovată, ea trebuie condamnată, iar averea confiscată”, a precizat ministrul.

De menționat că Procuratura Generalăa anunțat miercuri, 7 septembrie 2022, că urmărirea penală a lui Vlad Plahotniuc în dosarul fraudei bancare a fost finalizată în lipsa acestuia.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав