Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Litvinenco cere măsuri, după ce a depistat "un jaf grav din proprietatea statului"

13 iun. 15:58   Societate
1408

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, anunță că în atenția Consiliului Superior al Procurorilor a ajuns o schemă prin care statul a rămas fără un teren de 2,5 hectare, care valorează zeci de milioane de lei, dar care a fost vîndut la un preț derizoriu.

Potrivit lui, chiar dacă acesta pare un jaf ordinar din proprietatea statului, Procuratura nu a făcut nimic pentru a investiga cazul și a-i trage la răspundere pe care se fac vinovați. Ministrul a cerut demararea unei anchete pe acest caz.

"Astăzi, la ședința Consiliul Superior al Procurorilor, am examinat o speță în care un teren de 2,5 hectare din sectorul Botanica, municipiul Chișinău, a fost vîndut în 2016 cu... 4 milioane de lei. O companie a evaluat cele 2,5 ha la circa 40 de milioane, însă și acest preț mi se pare subestimat – s-ar putea ca prețul real să fie mai mare de 2-3 ori decît cel evaluat.

Și cu toate că totul pare a fi un jaf ordinar și grav din proprietatea statului, în lunile august-septembrie 2021, Procuratura a decis că în acest caz nu a fost încălcat nimic.

Recent examinarea acestui caz a fost reluată.


Este important ca în această speță să existe o finalitate. Indiferent care ar fi ea. Dacă se confirmă furtul din avuția statului, finalizarea unor astfel de cauze ar face ca cei, care încă se mai gîndesc să facă la fel ca predecesorii, se vor vor gîndi bine înainte de a se avînta la furat sau totuși vor renunța", a scris Litvinenco pe rețelele de socializare.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав