TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Lituania va dona R. Moldova un lot de vaccin împotriva COVID-19

Lituania va dona Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după întîlnirea cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

„Discuția a fost extrem de fructuoasă. Am discutat aspectele de aprofundare a relaților Republicii Moldova și Lituaniei, convenind asupra unor acțiuni care vor veni să consolideze relațiile noastre în dinamică permanentă. Am abordat situația de cooperare cu UE. sînt bucuros să comunic că în toate aspectele am găsit limbă comună. Am convenit asupra unei agende bilaterale. Dialogul politic dintre Chișinău și Vilnius se va valorifica prin acțiuni concrete”, a menționat Ciocoi, transmite tv8.md.

„În primul rînd am discuta situația pandemică și situația Republicii Moldova. Lituania a semnat scrisoare prin care s-a făcut solicitarea de a acorda asistență Republicii Moldova. Lituania va face tot ce îi stă în putință pentru a contribui la asigurarea vaccinări populației Republicii Moldova cît mai rapid. Lituania susține reformele în Republica Moldova și va oferi și sprijin”, a declarat Gabrielius Landsbergis.

În context, premierul interimar al Republicii Moldova a menționat că „confirm că noi am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranșă de vaccin pe care Lituania le va dona țării noastre în timpul apropiat. Acest lucru va permite suplinirea stocul de vaccin pentru țara noastră”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load