Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lista alimentelor care cresc rapid imunitatea organismului

23 sep. 2018,, 00:30   Societate
11959 0

Alcoolul, tutunul, stresul, contraceptivele orale şi stilul de viaţă dezorganizat sînt factori care duc la scăderea sistemului imunitar, atrag atenţia medicii.

Potrivit specialiştilor în nutriţie, o dietă bogată în vitamine şi minerale protejează organismul de răceli şi virusuri.

Morcovul, nucile, citricele, legumele şi ciupercile sînt alimente care măresc rezistenţa organismului, atît de slăbit în această perioadă a anului.

Potrivit nutriţioniştilor, morcovul este o sursă importantă de vitamina A, betacaroten şi fibre. Din acest motiv, consumaţi zilnic, morcovii ajută la menţinerea sănătăţii ochilor, a pielii şi a părului. Riscul apariţiei bolilor de inimă este redus, iar cancerul este ţinut la distanţă datorită alfacarotenului, o altă substanţă prezentă în compoziţia morcovilor. Totodată, rădăcinoasa combate inflamaţiile şi creşte imunitatea.


Nucile măresc rezistenţa organismului la infecţii şi stimulează activitatea cerebrală. Specialiştii susţin că nucile sînt un aliment extraordinar pentru sănătate, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi Omega 3 şi polifenoli.

Citricele şi legumele sînt o sursă inepuizabilă de vitamina C şi antioxidanţi, elemente nutritive esenţiale organismului pentru a preveni apariţia virozelor respiratorii. Nutriţioniştii recomandă ca fructele şi legumele să fie consumate în stare crudă sau uşor înăbuşite, deoarece prin fierbere sau stoarcere se "deteriorează" substanţele nutritive.

Studiile de specialitate au demonstrat că ciupercile cresc imunitatea, deoarece acestea stimulează producţia şi activitatea celulelor albe din sînge, făcîndu-le mai agresive cu virusurile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?