Limbajul nonverbal din fotografia lui Spînu și Miller, comentat de internauți

1 noi. 2021,, 07:20   Societate
4987 7

După ce delegația moldovenească a semnat contractul pe cinci ani cu Gazpromul, Andrei Spînu și Alexei Miller au făcut o fotografie la acest eveniment, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Imaginea însă nu a fost lăsată neobservată nici de specialiști, nici de internauți. Într-o postare, medicul dermatolog Boris Nedelciuc a analizat nonverbalul din fotografia în care apar cei doi.

„Analiza limbajului non-verbal din această imagine arată că:

- contrar așteptărilor, cel care vinde pare că se bucură mai mult decît cel care cumpără, chiar dacă, se știe deja, Moldova a obținut prețul dorit și nu invers;

- contrar așteptărilor, cel care cumpără stă cu mîna relaxată, într-un perfect unghi de 90 de grade (ceea ce demonstrează dominare), iar cel care vinde stă cu mîna întinsă, într-un unghi de circa 120 de grade (ceea ce demonstrează aservire);


- dincolo de zîmbete, ambii negociatori sînt la limita puterilor, Miller totuși pare mai ciufulit, mai consumat”, se arată în postarea medicului.

Mesajul a fost comentat și de ministra sănătății, Ala Nemerenco. Și ea a oferit o analiză a fotografiei în care apare Miller și Spînu.

„La strîngerea mîinilor, mîna lui Andrei Spînu este deasupra deci el a fost în avantaj. Mîna lui Miller strînge mai puternic (degetele sînt tocmai înfipte) ce denotă că dorește să sublinieze că ei sînt puternici (deci nu le-a reușit să fie așa în negocieri)- de obicei biruitorii strîng mîna lejer. Mapa Andrei Spînu o ține strîns la corp - ca pe o victorie la care ține și acolo e ceva important, Miller ține mapa distant și e pe plan doi. Locul efectuării pozei de obicei e ales de gazde, astfel nu îl putem considera întîmplător, e un mesaj transmis - țineti aminte - vine iarna, rece. Zîmbetul lui Miller este standard de protocol, aproape fals, al lui Andre Spînu - obosit dar sincer” a punctat ministra.

Și analistul politic Victor Gurău a menționat că din fotografie se observă că Kremlinul a fost nevoit să cedeze.

„Îmi permit să mai atrag atenția asupra distanței mîinilor/palmelor de la corp. Miller este cel care a fost „impus să cedeze”. El întinde mîna către Spînu pentru a felicita învingătorul” a adugat analistul.

Alți internauți de asemenea au comentat fotografia. Dacă unii se arată sceptici de succesul obținut la negocieri, alții sînt mulțumiți.

„Respect pentru Spînu, baiatul acesta cred că a lasat cinci ani din viață la negocierile acestea, bravo lui; Spînu în fotografie trage mîna spre dînsul ca Trump; Miller era voios că a semnat Spînu, că pleca prețul în jos deja și nu era bun șantajul la nimic” au scris oamenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?