COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7672

Liceul Teoretic „Ștefan Vodă” – punct de atracție pentru copiii din raion

2 iun. 18:15   Societate
1513 0

Din 2014, cînd a devenit o școală de circumscripție, elevii, profesorii și administrația Liceului Teoretic „Ștefan Vodă” din orașul Ștefan Vodă visau că vor învăța într-o școală modernă, dotată cu toate cele necesare, în care procesul educațional va fi unul de cea mai înaltă calitate.

Acum acest vis a devenit realitate. În ultimii ani, instituția a beneficiat de renovare în cadrul a două proiecte, cel mai recent fiind Proiectul „Reforma Învățămîntului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova, cu suportul financiar al Băncii Mondiale. Drept urmare, în prezent, cele trei blocuri de studii sînt complet renovate și dotate, la fel ca și căminul de elevi al liceului.

Datorită îmbunătățirii condițiilor, instituția a devenit mai atractivă pentru elevi, astfel încît numărul acestora a crescut în ultimii ani de la puțin peste 500 în 2015 la 633 de elevi în 2020, 198 dintre care vin din aproape toate localitățile raionului Ștefan Vodă. Corespunzător a crescut și cererea pentru un loc în cămin, care oferă, la fel, condiții foarte bune de cazare și nu mai are în prezent locuri libere.

Elena Cornițel, director: „Putem să menționăm că școala a devenit una cu adevărat prietenoasă copiilor, pentru că respectarea standardelor a ridicat nivelul de calitate a studiilor în această instituție și în rezultat avem un număr impunător de elevi din toate localitățile raionului Ștefan Vodă.”

Liceul Teoretic „Ștefan Vodă” a fost renovat în cadrul PRIM în perioada 2018-2019, lucrările fiind o continuare ale celor realizate cu suportul Romîniei în perioada 2016-2017. La fel din sursele financiare ale Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova” școala a fost dotată cu mobilier, tehnică și utilaj. Acum elevii din Ștefan Vodă au și un atelier de tîmplărie bine dotat, iar din bugetul instituției în următorii cinci ani se va construi un stadion care să corespundă capacităților instituției.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽