Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1682

Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol își întrerupe activitatea pentru trei luni

8 aug. 2021,, 10:46   Societate
2896 4

Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol își întrerupe activitatea pe un termen de cel puțin trei luni. Se întîmplă după ce așa-zisele autorități de la Tiraspol au refuzat să înregistreze instituția.

În consecință, oficiul Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, a solicitat intervenția Guvernului de la Chișinău.

„În cadrul monitorizării respectării dreptului la educație a copiilor din regiunea transnistreană, Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, a stabilit că autoritățile de la Tiraspol au refuzat înregistrarea instituției de învățămînt Liceul Teoretic ’’Lucian Blaga” din mun. Tiraspol şi au suspendat activitatea acesteia pe un termen de cel puțin 3 luni”, se menționează în comunicatul instituției.

Reprezentanții oficiului Avocatului Poporului spun că în aceste condiții copii care frecventează această instituție de învățămînt nu vor putea continua procesul educațional în anul școlar 2021/2022, fapt care în opinia acestora, încalcă dreptul copiilor la educație și mai multe articole din Convenția ONU pentru drepturile copilului.

Astfel, Avocatul Poporului, Maia Bănărescu, a expediat demersuri pe numele ministrei interimare a Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa și viceprim-ministrei pentru reintegrare, Olga Cebotari, în care a solicitat să fie luată în regim de urgență toate măsurile necesare pentru soluționarea situației în cauză, pentru a fi asigurată respectarea drepturilor copiilor la educație.


Amintim că, pe 22 iunie curent, fostul director al instituției, Ion Iovcev a fost demis din funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий