COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Liceul din Mileștii Mici, în stare deplorabilă: Riscă să fie închis (FOTO)

Liceul "Mihai Bîrcă" din Mileştii Mici, Ialoveni, unde învaţă peste 350 de elevi, riscă să fie închis din cauza stării avariate în care care se află cantina.

Autorităţile raionale au alocat puţin peste un sfert din banii necesari şi declară că nu au alte soluţii, iar reprezentanţii autorităţilor centrale strîng din umeri, transmite publika.md.

"Am mers cu un şir de demersuri către toate instanţele, APL-ul local, APL-ul raional, către Președenția Republici Moldova, către Guvern. La momentul de faţă doar Consiliul Raional ne-a alocat suma de 500 de mii de lei. Dar aceşti bani sînt insuficienți pentru reparaţia capitală a cantinei, proiectul tehnic este de 2 milioane 255 mii lei", a menţionat Oxana Limbas, director Liceul Teoretic Mihail Bîrcă, comuna Mileştii Mici.

De trei ani eleviii sînt alimentaţi cu gustări la pachet. Peretele exterior al cantinei riscă să se prăbuşească în orice moment, iar fisurile prin care străbat razele soarelui devin mai adînci de la o zi la alta. Administraţia liceului nu ştie cum să facă rost de bani pînă la 1 septembrie. Noile reglementări ale Ministerului Educaţiei nu admit funcţionarea unui liceu într-o clădire avariată şi fără cantină. În aceste condiţii, ar urma să fie pus lacăt pe uşa liceului, iar elevii - să fie transferaţi în altă instituţie.

"Mai bine de trei ani, instituţia nu are autorizaţie sanitară din motivul acestui bloc. Posibil să fim avertizaţi că nu vom mai funcţiona de la întîi septembrie", a spus Oxana Limbas.


Preşedintele raionului Ialoveni spune că în martie consilierul prezidenţial Ghenadie Iurco a efectuat o vizită la Mileştii Mici şi a promis că Guvernul va aloca bani pentru renovarea clădirii avariate. La îndemnul lui Iurco, administraţia liceului a solicitat finanţare de la FISM, instituţie aflată în subordinea Guvernului, însă responsabilii de acolo i-au răspuns că în proiectul implementat în prezent sînt eligibile doar şcolile în care învaţă peste 600 de elevi. Ghenadie Iurco ne-a confirmat că a fost la faţa locului, dar a invocat că ne poate oferi mai multe detalii la telefon. Nici la demersul scris din partea redacţiei nu a răspuns pînă acum.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load