X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Liceenii susțin astăzi ulitmul examen de bacalaureat. Cînd și unde vor fi afișate notele?

21 iun. 13:11   Societate
3005

Absolvenții din Moldova susțin ultimul examen de Bacalaureat marți. Sesiunea cu proba la limba maternă, la care vor participa 430 de candidați.

Conform Ministerului Educației, în cadrul a 12 centre de bacalaureat, 148 de candidați vor susține examene la limba și literatura bulgară, 219 candidați –proba la limba și literatura găgăuză, iar 63 de candidați vor susține proba la limba și literatura ucraineană.

Testele vor fi verificate în perioada 4-26 iunie, în cadrul celor patru Centre Republicane de Evaluare instituite în Chișinău.

Rezultatele tuturor probelor de examen vor fi afișate la Centrele de Bacalaureat pe 27 iunie. Candidații la examenul național de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie, iar notele finale vor fi anunțate luni, 4 iulie 2022.

Totodată, unii absolvenți au primit deja 10 și sînt eliberați de la anumite examene.


Bunăoară, 1596 de candidați au prezentat certificate recunoscute internațional și au susținut testul la limbi străine, iar patru absolvenți au susținut doar o singură probă – deoarece au prezentat sunt premianți ai olimpiadelor republicane și internaționale, iar 28 – doar două, din aceleași motive.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав