Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Libertate de vînzare? Un condamnat a reușit să-și cîștige încă un articol din închisoare

22 sep. 18:30   Societate
1327 0

Procuratura Anticorupție, informează despre terminarea urmăririi penale în dosarul de corupere activă, în care este învinuit un deținut, condamnat la 17 ani pentru omor. Este vorba despre un om de afaceri din Nisporeni care ar fi încercat, acum cîteva luni, să-și cumpere libertatea printr-o tentativă de mituire a unui angajat din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor. Acesta i-ar fi propus funcționarului 5000 de euro, dar a fost denunțat la CNA.

În procesul de colectare a probelor, au fost documentate mai multe discuții dintre condamnat și denunțător, care atestă tentativa de mituire a funcționarului pentru ca acesta să dea o soluție pozitivă pentru comisia de amnistiere asupra comportamentului condamnatului.

Angajatul ar fi fost rugat să scrie în actul de constatare a riscurilor de recidivă că bărbatul nu prezintă pericole majore pentru societate, în cazul în care ar ieși anticipat la libertate. Deși specialistul s-a expus deja în cadrul comisiei de profil, menționînd riscul sporit de recidivă a condamnatului, acesta ar fi intervenit cu o cerere repetată în care ar fi cerut reexaminarea cazului.

Prin urmare, procurorii anticorupție cu suportul ofițerilor CNA au definitivat acțiunile de anchetă în acest caz și au întocmit rechizitoriul pentru transmiterea acestuia în instanța de judecată.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав