Legislația cu privire la folosirea armelor pneumatice va fi actualizată

20 iun. 16:15   Societate
2401 0

Întrucît în ultima perioadă incidentele legate de uzul și deținerea necorespunzătoare a armelor de tip pneumatic sînt tot mai frecvente, MAI pregătește un set de acte normative pentru actualizarea legislației cu privire la achiziția, circulația, păstrarea și folosirea acestui tip de armă.

Proiectul este în proces de elaborare prin amendarea legii cu privire la uzul de armă, luînd în considerație că ultimele modificări au fost făcute în 2018 și se constată necesitatea unor actualizări în acest domeniu, transmite Noi.md cu referire la oficial.md.

„Amendamentele vor fi înaintate forurilor superioare spre aprobare. Ne adresăm în atenția posesorilor de arme de foc și pneumatice și în special părinților care pun în pericol familia atunci cînd nu păstrează corespunzător aceste dispozitive, pentru că aflate la îndemîna copiilor, ele pot cauza mutilări și chiar pierderi de vieți omenești.

MAI atrage atenția deținătorilor de arme de oricare tip, că acestea nu pot fi considerate jucării și lăsate la îndemîna copiilor”, spune ministrul de Interne, Ana Revenco.

2
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?