COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea au fost publicate în Monitorul Oficial

Legile pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea au fost publicate în Monitorul Oficial

Сele patru legi pentru care cabinetul de miniștri și-a asumat răspunderea au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Pachetul de documente promulgate ieri de șeful statului prevede modificări la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, Legea bugetului de stat pentru anul 2020, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 și Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020.

Astfel, în urma modificărilor operate, salariile personalului medical din instituțiile medicale se vor majora în cîteva etape: cu 30% de la 1 septembrie 2020, cu încă 30% – începînd cu 1 ianuarie 2021, și cu 40% – în prima jumătate a anului viitor. De asemenea, beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum nu depășește 3 000 lei vor benefica de un suport unic în sumă de 700 de lei.


Agenții economici vor beneficia de subvenții din partea statului prin majorarea alocațiilor pentru: fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural +100 mln de lei, fondul de garantare a creditelor pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii +50 mln de lei. Pentru dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale în cadrul zonelor economice libere Guvernul va aloca 50 mln de lei, totodată pentru programul de stat ”Prima casă” – 20 mln de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load