Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Legea privind piața de capital va fi modificată

6 iul. 16:00   Societate
2322

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi modificări la Legea cu privire la piața de capital, orientate spre îmbunătățirea cadrului normativ, reducerea riscurilor sistemice și majorarea nivelului de protecție a investitorilor, menținerea unor piețe echitabile, eficiente și transparente.

Potrivit noilor modificări, vor fi stabilite particularitățile de admitere a valorilor mobiliare străine spre tranzacționare în Republica Moldova, care vor facilita circulația acestora.

De asemenea, se introduc prevederi de reglementare a activității consultantului de investiții, care va putea activa pe piața de capital în urma obținerii autorizării Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) în acest sens.

Totodată, modificările vizează și majorarea compensației ce urmează a fi achitată clientului unei societăți de investiții din Fondul de compensare a investitorilor, în cazul incapacităţii societăţilor de investiţii de a returna mijloacele băneşti sau instrumentele financiare ale acestui client (de la 6000 lei la echivalentul în lei a 1000 de euro).

Legea cu privire la piața de capital se completează și cu prevederi referitoare la cazurile în care CNPF va putea retrage dreptul la licența, eliberată anterior, pentru activitatea pe piața de capital. Respectiv, CNPF va putea retrage licența în cazul în care persoana licențiată încalcă grav și sistemic prevederile legale, în caz de reorganizare sau lichidare, în cazul declarării insolvabilității, atunci cînd a fost retrasă licența de BNM sau la solicitarea persoanei licențiate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав