Legea privind avertizorii de integritate, aprobată de Guvern

29 mar. 16:45   Societate
1979 0

Mecanismul avertizării despre lipsa de integritate va fi îmbunătățit, iar avertizorii de integritate vor fi protejați printr-o serie de măsuri noi.

În acest sens, Guvernul a aprobat Legea privind avertizorii de integritate, elaborată de ministerul Justiției.

Documentul extinde categoriile de subiecți care cad sub incidența legii și stabilește canalele de raportare ale încălcărilor. Acestea vor putea fi comunicate angajatorului, autorităților competente și dezvăluite public.

Aplicarea noilor prevederi vine să îmbunătățească climatul de integritate în sectoarele publice și private, dar și să asigure protecția avertizorilor de integritate împotriva oricăror forme de răzbunări în contextul dezvăluirii efectuate, garantînd, astfel, respectarea libertății de exprimare și dreptul la informație.

Proiectul transpune parțial Directiva Uniunii Europene a Parlamentului European și a Consiliului din 23 octombrie 2019, privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii, instituind un nou cadru legal consolidat, care facilitează dezvăluirea de încălcări ale legii de către avertizorii de integritate.

1
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий