Legea privind activitatea sanitar-veterinară ar putea fi schimbată

Legea privind activitatea sanitar-veterinară ar putea fi schimbată

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va promova modificarea și completarea Legii nr. 221/2007 privind activitatea sanitar-veterinară.


Decizia a fost luată după o ședință cu reprezentanții Asociației Republicane a Medicilor Veterinari din Moldova și cei ai ANSA, la care au fost discutate problemele din domeniu medicinii veterinare.


Reprezentanții Asociației au menționat că serviciul veterinar din Republica Moldova cu greu face față cerințelor în vigoare, deoarece există probleme mari ce țin de lipsa de specialiști și asigurarea cu cadre calificate a serviciului sanitar veterinar și a sectorului zootehnic.


În același context, pentru a redresa situația în serviciul medical veterinar, membrii Asociaţiei Republicane a Medicilor Veterinari din Moldova au cerut revizuirea tarifelor pentru serviciile acordate, aplicarea unor măsuri de stimulare pentru tinerii absolvenți, precum și angajarea medicilor veterinari de liberă practică în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Părțile și-au exprimat aprecierea pentru dialogul constructiv și au confirmat că sînt dispuși să participe mai des la discuțiile cu autoritățile centrale.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load