TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Legătura dintre Usatîi, dosarul drogurilor, Ţuţu şi Plahotniuc

Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, ar fi implicat în dosarul drogurilor, în care figurează și foștii democrați Constantin Țuțu și Vlad Plahotniuc.

Cel puțin așa susțin jurnaliștii postului de televiziune Rossia 24, care fac trimitere la surse de încredere din cadrul organelor de drept ale Federației Ruse.

Anterior, Usatîi a negat implicarea sa în cazul de rezonanță ce poartă numele de „landromatul rusesc”, în care apărea numele său.

Potrivit jurnaliștilor, „oamenii legii din Rusia verifică, la moment, implicarea lui Renato Usatîi în schema internațională de contrabandă cu droguri, iar indiciile duc tot spre Plahotniuc, cu care acesta a mai făcut ”afaceri” anterior.

Astfel, în ultimii câțiva ani, organele de drept din Spania au desfășurat o urmărire penală de amploare, pentru a deconspira o schemă de contrabandă cu stupefiante transportate din Africa în Europa. Operațiunea s-a desfășurat concomitent în Spania, Moldova și Rusia. Ancheta a stabilit că Vladimir Plahotniuc ar fi fost unul dintre conducătorii organizației criminale internaționale”. Atunci, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul lider al PD și pe Constantin Țuțu, aceștia fiind învinuiți pe 28 de capete de acuzare, de contrabandă și vânzarea ilegală de stupefiante.


Reporterii de la Rossia 24 spun că Usatîi ar fi intrat în panică și ar fi încercat să își preîntâmpine „partenerii de business”, pe Constantin Țuțu și Vlad Plahotniuc, că ar putea fi arestați în scurt timp, în dosarul drogurilori. Autorii reportajului au publicat și o discuție telefonică dintre Usatîi și o persoană de legătură, pe nume Adrian.

„Acolo se pregătește udarul (n.r. lovitura). E cam gata după cum am înțeles, din Spania. Dintre numele care știu 100% că sunt acolo (n.r. menționate), din așa numitul anturaj, este Țuțu. Dosarul e pe droguri în proporții deosebit de mari. Acolo e scris clar… unul dintre beneficiari e sportsmen (n.r. sportivul Țuțu)”, îi spune Usatîi.

Anchetatorii ruși urmează să stabilească dacă Renato Usatîi a fost sau nu implicat în „dosarul drogurilor”, însă jurnaliștii de la postul rus de televiziune susțin că dispun de informații potrivit cărora, anume el ar fi „smotreashii” ( n.r. termen folosit în lumea interlopă pentru o persoană desemnată să monitorizeze starea de lucruri) din partea „oligarhului fugar” Plahotniuc.

Liderul Partidului Nostru nu a comentat deocamadtă aceste acuzații. Anterior, însă, Usatîi a spus că dosarele deschise în Rusia reprezintă o comandă politică.

Unimedia reamintește că, în luna mai a anului curent, liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a fost dat în căutare în Federația Rusă, în legătură cu un dosar penal intentat pe numele său, potrivit unui document de pe pagina online a Ministerului de Interne rus. În octombrie, a ieșit la iveală faptul că Usatîi figurează în calitate de martor în schema laundromatului, investigată de o comisie specială din Rusia. Atunci, liderul formațiunii Partidul Nostru declara că nu are „nicio legătură cu compania 1520” și că nu a fost chemat la audieri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load