Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1088

La Vaslui a fost prezentată cartea compozitorului Eugen Doga

15 aug. 19:30   Societate
996 0

La Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătaru” din Vaslui a avut loc prezentarea volumului autobiografic „Viața mea așa cum a fost să fie”, semnată de compozitorul Eugen Doga, informează Noi.md cu referire la moldpres.md.

Evenimentul a fost moderat de criticul de teatru și film Larisa Turea, autoarea cărții „Un destin în Do Major” despre reputatul compozitor.

În cadrul manifestării, profesorul Dorin Popoiu de la Vaslui a remarcat, între altele că, aflat în fața acestei provocări, a avut senzația nedefinită de a se încumeta să facă portretul artistului și că astfel, ar însemna să dea peste privirea inimii sale. ”Cum altfel să reușesc să pătrund dincolo de fascinația personajului? Aș spune că aceste modeste rînduri sînt broboane de gînd căzute pe hîrtie. Și cum adevărul nu poate purta nici un epitet, m-am hotărît să intitulez acest Laudiato simplu: maestru! A venit ca un strigăt de sub rouă, într-un întîi de martie, mărțișor sublim al mamei. De altfel, mucalit, compozitorul afirmă că primăvara nu ar fi venit fără de el. Se pare că la nașterea lui... ursitoarele au lucrat peste program”, a mai spus Dorin Popoiu.

În perioada 13-15 august, la Vaslui se desfășoară Zilele Culturale ale municipiului, cu concerte, spectacole, expoziții, concursuri sportive, manifestări dedicate copiilor și activități literar-artistice.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав