TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Teatrul Cehov va fi deschis un studio de actorie

La Teatrul Cehov va fi deschis un studio de actorie

La Teatrul dramatic rus de stat ”A.P. Cehov” din Chișinău este planificată deschiderea unui studio pentru tinerii actori care doresc să învețe secretele actoriei.


Despre acest lucru a anunțat în cadrul unei conferințe de presă directorul Teatrului Cehov, Artistul Poporului Moldovei, Constantin Haret, transmite Noi.md.


El a menționat că a fost găsită și reparată deja o încăpere pentru acest studio.


{{405819}}„Aceasta este o încăpere la subsol, lîngă intrarea de serviciu. Am făcut acolo reparație pentru a putea face lecții în condiții normale, deoarece mai devreme această cameră se afla într-o stare deplorabilă. Planificăm să discutăm problema deschiderii studioului în cadrul consiliului artistic în viitorul apropiat, în decembrie sau ianuarie”, a subliniat Constantin Haret.


„Este nevoie să creăm acest studio, pentru că, desigur, avem nevoie de sînge proaspăt. Cînd un tînăr se află în studio, el oricum respiră mirosul cortinei, iese undeva în mulțime sau transferă ceva undeva, adică absoarbe deja această atmosferă teatrală începînd chiar cu primii săi pași. Cred că vom reuși. Ne propunem să ducem persoanele care vor absolvi acest studio la teatru. Ei vor avea o diplomă de absolvire a studioului de la Teatrul Cehov. Așa a fost în vremurile sovietice, cînd actorii absolveau un astfel de studio și rămîneau să lucreze în Teatru", a menționat directorul Teatrului dramatic rus de stat ”A.P. Cehov” din Chișinău.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load