Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

La Taraclia a avut loc o conferință internațională privind creația lui Dostoievski

11 noi. 2021,, 09:45   Societate
2695 0

În Republicii Moldova, la Universitatea de Stat, Grigori Țamblak din Taraclia a avut loc conferința on-line internațională științifico-practică, "Reacția mondială” a lui F. M. Dostoievski" (”Всемирная отзывчивость” Ф. М. Достоевского), dedicată împlinirii a 200 de ani de la nașterea remarcabilului scriitor rus, gînditor, filosof și publicist, transmite Noi.md.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, la conferință au participat reprezentanți ai Moldovei, Rusiei, SUA, Bulgariei, Poloniei, Serbiei. Profesorii din instituțiile de învățămînt superior au prezentat rapoarte pe diverse teme legate de activitatea lui F. M. Dostoievski, de viziunea sa filosofică și pedagogică.

De un interes deosebit s-au bucurat rapoartele unor astfel de bine-cunoscuți experți în patrimoniul literar al lui Dostoievski ca Doctorul în Filologie, cercetător în domeniul artelor media, membru al Societății Internaționale F. M. Dostoievski, Ludmila Ivanovna Saraskina; Doctorul în științe Filologice, Conferențiar Universitar la Universitatea de Stat din Irkutsk, Olga Iurievna Iurieva; Profesorul de Istorie și Studii Globale, Director al Institutului de Limba Rusă, Istorie și Cultură din cadrul Universității Vermont (SUA), Alexandr Strokanov; Doctorul, Conferențiarul Universitar la Institutul de Literatură al Academiei bulgare de Științe, Președinte al Societății bulgare F. M. Dostoievski, Emil Dimitrov etc.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?