Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

La Rezina a fost deschisă o salină

21 feb. 2021,, 09:31   Societate
4499 8

Oază de sănătate la Rezina. Oamenii din zonă pot merge la salină, datorită unei familii care a pus pe roate o afacere. Soţii Bordian au deschis în oraş un complex unde bătrînii şi copiii vin să se odihnească.

Cei doi soţi administrează o agenţie de turism în Rezina şi spun că mulţi clienţi care vroiau să meargă la salină în România sau Ucraina au renunţat la idee din cauza preţurilor prea mari, aşa că s-au gîndit să aducă una mai aproape, transmite publika.md.

Calea nu a fost uşoară.

"Prima a venit sarea de tip cărămidă, avem aici sub 20 de tone de astfel de sare. După asta am adus şi sarea bulgăr pe care o vedeţi aici, pentru un efect mai bun şi un decor frumos. Ultima a ajuns, cu ajutorul partenerilor din turism, sarea de pe jos care este adusă din Marea Egee, asta a fost ultima picătură. Avem o tonă de sare din Marea Egee", a menţionat Andrei Bordian, antreprenor.

Oamenii au aflat de beneficiile terapiei cu sare şi clienţii nu au întîrziat să apară.

Salinoterapia este foarte bună pentru sănătate. Ionii de sare curăţă căile respiratorii, iar şedinţele sînt recomandate celor alergici. Totodată, sarea ajută şi la ameliorarea afecţiunilor pielii.

Specialiştii recomandă cîte cel puţin 10 şedinţe o dată la cîteva luni. Terapia cu ionii de sare ne apără de boli respiratorii şi întăreşte imunitatea.

"Salinoterapia nu trebuie să fie recomandată de medic. Nu vin doar cei care au probleme de sănătate sau viroze, vin cei care au nevoie de profilaxie sau de întărirea imunităţii. Salinoterapia durează, în mod normal, 50 - 60 de minute pe zi", a precizat Irina Bordian, antreprenorare.

Restricţiile impuse de pandemie au făcut afacerea să stagneze, dar soţii Bordian nu lasă mîinile în jos.

"Ne-a afectat foarte tare. Straniu este că o salină ar fi trebuit să activeze, în primul rînd să activeze o salină pe timp de pandemie, pentru că este un loc unde nu sînt viruşi, unde se întăreşte imunitatea organismului. Am avut cam trei luni în care nu am lucrat deloc. Apoi, am început să revenim, primim doar membri ai aceleiaşi familii într-o şedinţă", a declarat Andrei Bordian, antreprenor.

Planurile antreprenorilor sînt mari. Ei vor să mai deschidă o salină caldă.

"Tot de la clienţi a venit întrebarea, ce facem cu oasele, cu reumatismele, cu piele, pentru că nu sîntem cel mai sănătos popor, pînă la urmă. Am studiat, am deschis internetul, cărţile şi am înţeles că mai este nevoie de o salină, dar de una caldă", a spus Irina Bordian, antreprenorare.

Salina de la Rezina a fost deschisă cu ajutorul unui grant oferit prin programul "Femei în afaceri" al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întrepriderilor Mici și Mijlocii şi a acoperit aproximativ jumătate din investiţiile antreprenorilor. O oră de terapie pentru maturi costă 80 de lei, iar pentru copii - 50 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?