X 
Cazul Șor stiri: 594

La posturile vamale vor fi deschise Duty Free, staţii de alimentare, baruri și restaurante

24 aug. 2018,, 15:51   Societate
5310 0

Produsele petroliere, care vor fi vîndute la aceste stații de alimentare, precum și barurile și restaurantele vor fi scutite de achitarea TVA (taxa pe valoarea adăugată) și de accize.

Modificările corespunzătoare în Codul Fiscal au fost incluse la inițiativa deputatului Vladimir Cernat, în Legea № 185 din 06.06.2018 "Cu privire la modificările și completările aduse anumitor acte legislative". Această lege a fost adoptată de Parlament în a doua lectură, la şedinţa plenară, din 27 iulie, dar nu a fost încă publicată.

Cu aceeași lege au fost suplinite şi prevederile Codului vamal al Republicii Moldova, conform cărora punctele de vînzare Duty Free pot fi localizate înainte de controlul pașapoartelor, iar mărfurile realizate vor fi egalate cu mărfurile vîndute la punctele de vînzare Duty Free de după controlul pașapoartelor.

Potrivit datelor Agenției InfoMarket, fără plata TVA și a accizelor, costul benzinei la stațiile de alimentare Duty Free va fi cu 37% (7 lei) mai mic, iar motorina - cu 27% (4,6 lei), decît la celelalte benzinării din țară, unde la vînzarea combustibilului se aplică TVA și accize.

Legea prevede că va fi posibilă achiziționarea de combustibil la stația de alimentare Duty Free (fără taxe vamale) la capacitatea rezervorului de combustibil al vehiculului. La graniţa Moldovei există 22 de puncte de trecere a frontierei - 15 cu Ucraina și 7 - cu România (cu excepția Transnistriei). Pe teritoriul țării operează aproximativ 600 stații de benzină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?