X 

La Penitenciarul numărul 7 a fost inaugurat un atelier de creație pentru femei

23 dec. 2022,, 18:15   Societate
1817 0

La Penitenciarul numărul 7 de la Rusca a fost inaugurat un atelier de creație, destinat femeilor deținute. Atelierul a fost organizat de Platforma Națională a Femeilor din Moldova, în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor, în cadrul proiectului SecondChance4She.

Potrivit autorităților, atelierul de creație este echipat cu materie primă, echipament tehnic, accesorii, cărți educaționale, care pot stimula idei de afaceri și pot contribui la reorientarea în cîmpul muncii după ispășirea sentinței, transmite diez.

Atelierul de Creație din cadrul Penitenciarului numărul 7 de la Rusca a fost dezvoltat și echipat cu suportul Fondului Canadei pentru Inițiative Locale în Republica Moldova (CFLI), în cadrul proiectului SecondChance4She, implementat, în perioada iunie – decembrie 2022. Pe parcursul proiectului, 120 de femei au beneficiat de un program de reabilitare socială și economică, avînd acces la consiliere psihologică individuală, seminare de pregătire, sesiuni de instruire pas cu pas, pe subiectele lansării unei activități economice și a reintegrării în societate și în cîmpul muncii.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий