X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

La Parlament, a avut loc ședința grupului de lucru privind reabilitarea copiilor cu deficiențe de auz

1 sep. 21:32   Societate
3670 0

La Parlament, a avut loc ședința grupului de lucru privind reabilitarea copiilor cu deficiențe de auz, organizată de Comisia protecție socială, sănătate și familie. Subiectul de bază discutat la ședință a fost problema insuficienței specialiștilor în domeniul reabilitării și asistenței copiilor cu deficiență de auz care sînt protejați cu aparat auditiv sau implant cohlear.

S-a vorbit despre necesitatea dezvoltării competențelor profesionale ale specialiștilor din toată țara în procesul de susținere psihopedagogică a copiilor cu deficiente de auz, la toate etapele: screeningul, depistarea, diagnosticul, intervenția timpurie. În acest sens, împreună cu partenerii de dezvoltare, urmează a fi identificată posibilitatea desfășurării unor cursuri de formare a specialiștilor, astfel încît în fiecare raion să existe cel puțin un logoped bine instruit în domeniul respectiv.

Totodată, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a evidențiat problema suportului pentru părinți, inclusiv de instruire, în îngrijirea și reabilitarea copiilor cu implant cohlear. Membrii grupului de lucru vor examina oportunitatea creării unei asociații de părinți ai acestor copii.

În încheiere s-a convenit convocarea grupului de lucru, săptămîna viitoare, pentru a dezbate aspectul privind curriculumul adaptat pentru copii cu deficiențe auditive.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав