COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

La nuntă sau cumetrie doar cu certificatul de vaccinare sau testul negativ la COVID

11 sep. 10:45   Societate
2112 0

Accesul în restaurante, la nunți, cumetrii sau concerte ar putea fi permis doar după prezentarea certificatului de vaccinare sau a testului negativ la COVID-19. Ministerul Sănătății anunță că măsura va fi introdusă dacă incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus va crește.

”Dacă vorbim despre spații deschise cum este piața sigur că nu va fi posibilă prezentarea certificatului de vaccinare. Dar dacă e să vorbim despre restaurante, despre diferite evenimente cum sînt nunți, cumetrii atunci da, este posibil să fie necesar de a prezenta aceste dovezi pentru a preveni contaminarea”, a declarat epidemiologul Angela Paraschiv.

Reprezentanții ministerului spun că o decizie în acest sens va fi luată în următoarele zile.

”Vor fi niște restricționări în funcție de cod. Sigur că în planul național de acțiune și răspuns vis-a-vis de COVID 19 sînt specificate aceste coduri de alertă și ținînd cont de numărul de cazuri va fi restricționat accesul în aceste spații publice. În spații publice închise, inclusiv cu prezentarea acestor dovezi”, a menţionat Angela Paraschiv.

Starea de urgență în sănătate publică la nivel naţional a fost instituită în 10 septembrie pentru o perioadă de 50 de zile, pînă în 30 octombrie. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, după şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽