COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Novosibirsk va avea loc Festivalul culturii moldovenești "Mărțișor-2020"

La Novosibirsk va avea loc Festivalul culturii moldovenești "Mărțișor-2020"

La Novosibirsk va avea loc Festivalul regional al culturii moldovenești "Mărțișor 2020". Evenimentul va avea loc pe 15 martie la Casa culturilor naționale ”G.D. Zavolokina”, transmite Noi.md.

Denumirea festivalului se traduce în limba rusă ca "sărbătoarea primăverii" și este dedicată culturii naționale a poporului moldovenesc. În program este inclus un program interactiv, o expoziție de fotografii, o expoziție de creație națională, un master-class de producere a mărțișoarelor "Mățișoare cu mîini proprii" și concertul festiv "Hora primăverii".

Evenimentul are loc cu sprijinul Ministerului Culturii din regiunea Novosibirsk. Organizatorii sînt Casa culturilor naționale ”G.D. Zavolokina” și Organizația obștească regională "Centrul național-cultural moldovenesc din regiunea Novosibirsk "Steaua Polară".


”Mărțișor” este o sărbătoare tradițională a întîmpinării primăverii în Moldova, cînd prietenii și colegii își dăruiesc reciproc mici butoniere sub formă de flori, care neapărat combină culorile alb și roșu. Ele sînt purtate la haină toată luna, iar pe 31 martie sînt atîrnate în copaci. Se crede că cel care a făcut acest lucru va avea parte de noroc pe tot parcursul anului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load