X 

La Moscova a avut loc premiera filmului compatriotului nostru Nikolai Lebedev

25 feb. 19:15   Societate
1901 0

La Moscova a avut loc premiera filmului „Nürnberg” al compatriotului nostru, regizorul moldovean Nikolai Lebedev.

La premieră au fost prezenți mai mulți actori și artiști celebri, inclusiv Svetlana Toma cu fiica ei.

„Nürnberg” este primul lungmetraj despre tribunalul militar internațional de la Nürnberg. Scenariul a fost scris pe baza romanului avocatului și istoricului Alexander Zvyagintsev „Pentru totdeauna”, care a studiat documentele proceselor de la Nürnberg timp de mai bine de 40 de ani. Tot ceea ce s-a spus în imagine, în scenele procesului, este autentic.

În distrubuții îi găsim pe actorii ruși Serghei Bezrukov (rolul procurorului șef din URSS la Procesele de la Nürnberg), Evgeny Mironov, Serghei Kempo, Lyubov Aksenova, Igor Petrenko, Alexei Bardukov, Wolfgang Czerny, precum și actori din SUA, Marea Britanie, Germania , Republica Cehă, Franța, Belgia, Austria, Danemarca.

Coloana sonoră a filmului a fost scrisă de genialul Eduard Artemiev, pentru care această lucrare în cinema a fost ultima. „Artemiev nu a acceptat pelicule care nu erau interesante pentru el. A abordat munca la Nürnberg cu mare pasiune. Acesta și-a dedicat aproape un an din viață acestui proiect. Artemiev a fost un copil mare. Înțelept, cu un caracter fantastic, cu un incredibil simț al umorului și un suflet deschis. De aceea a știut să scrie melodii care rămîn în memoria noastră timp de decenii ”, a spus Nikolai Lebedev într-un interviu.


Și Filip Kirkorov a filmat videoclipul „Dacă pleci” pentru balada lui Alexei Reznikov, care includea cadre din film. Totuși, acest cîntec nu este în film. Compoziția nu răsună în Nürnberg, dar este melodia oficială a filmului.

Nürnberg reamintește că crimele împotriva umanității nu au termen de prescripție.

Filmul „Nürnberg” a fost realizat cu sprijinul Ministerului Culturii al Federației Ruse, al Societății Istorice Ruse, al Ministerului Culturii și Turismului din Regiunea Kaliningrad și al Fundației Alexander Pechersky. Nürnberg va fi lansat pe 2 martie. Pelicula este foarte așteptată și în Moldova – în patria regizorului.

7
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий