X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

La Minsk va apărea bustul unui erou moldovean

18 dec. 2019,, 15:30   Societate
2981 0

La Minsk va apărea bustul eroului moldovean al Uniunii Sovietice, Ion Soltîs.

Despre acest lucru a scris prezentatoarea de televiziune Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul său Telegram, menționînd că cu această inițiativă a venit misiunea diplomatică moldovenească la Minsk și ambasadorul Moldovei în Belarus, susținut de președintele Moldovei, Igor Dodon, transmite Noi.md.

Bustul lui Ion Soltîs va fi instalat în scuarul de pe strada Ion Soltîs din Minsk. Apropo, aceasta este singura capitală dintre țările CSI (în afară de Moldova), unde o stradă poartă numele unui erou moldovean.

Ion Soltîs, ca parte a Armatei Roșii, prin lupte a trecut Belarusul și a murit în apropierea orașului Luisenthal, Polonia. La Ambasada Moldovei în Belarus a avut loc un concurs de selectare a proiectului preliminar al bustului-monument al Eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs.

Opera sculptorului Khizri Asadulayev, artist al poporului în Cecenia și Daghestan, autorul mai multor lucrări din Belarus unde trăiește 38 de ani, a fost recunoscută drept cea mai bună. Inaugurarea bustului-monument este programată pentru 9 mai 2020, în cinstea a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.


„Acesta este un proiect foarte important pentru țara noastră în ceea ce privește educația patriotică, în special pentru generația tînără, de aceea crearea acestui monument are loc sub egida președintelui Republicii Moldova, Igor Nicolaevici Dodon”, a scris ambasadorul Moldovei în Belarus, Victor Sorocean, pe pagina sa de socializare.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав