COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 383 429   INFECTAȚI 255 830(+33)   TRATAȚI 248 671     DECESE 6154(+0)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1186
Preşedintele stiri: 2759

La Mănăstirea Căpriana a fost deschis Muzeul Sfîntului Ierarh Gavriil

7 mai. 18:02   Societate
870 0

La Mănăstirea Căpriana a fost inaugurat Muzeul Sfîntului Ierarh Gavriil, care va găzdui piesele recuperate, în 2016, din cripta Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni. Vestigiile arheologice au fost restaurate la Iași.

Deschiderea muzeului a avut loc în cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră „Revitalizarea Mănăstirii Căpriana pentru promovarea patrimoniului ecleziastic unic prin cooperare transfrontalieră și digitizare” (UEpentruCultură).

Prezent la eveniment, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a declarat că este mîndru de faptul că UE a putut să susțină acest proiect. Și este un foarte bun exemplu pentru a vedea varietatea de domenii care sînt susținute de Uniunea Europeană. „Muzeul va fi o bucurie pentru fiecare vizitator, pentru că va putea să se informeze despre istorie și viața spirituală”, a notat oficialul european.

Ambasadorul Romîniei în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a menționat că acest muzeu pune într-o lumină specială și, totodată, alocă o lumină suplimentară Mănăstirii Căpriana.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?