Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

La Haga a fost deschis biroul Procurorului de legatura al Republicii Moldova la Eurojust

25 oct. 2023,, 17:30   Societate
2067 0

La Agentia Uniunii Europene pentru Cooperare in Materie de Justitie Penala (Eurojust) a fost deschis biroul Procurorului de legatura al Republicii Moldova.

Decizia a fost luata in cadrul vizitei a procurorul general interimar Ion Munteanu la Haga, scrie protv.md

Potrivit procuraturii, primul Procuror de legatura al Republicii Moldova a fost numit Mihail Ivanov, in baza Acordului de cooperare dintre Republica Moldova si Eurojust, care a fost semnat in iulie 2014 si a intrat in vigoare in octombrie 2016.

In ultimii 5 ani, cooperarea dintre Procuratura Republicii Moldova si Eurojust a crescut semnificativ. Din 2018 pana in 2022, la Eurojust au fost inregistrate 91 de cazuri care implica Moldova, iar pana la 31 iulie 2023 au fost inregistrate 16 cazuri.

In cadrul vizitei la Haga, procurorul general interimar, Ion Munteanu, insotit de Procurorul de legatura, Mihail Ivanov, au avut o intrevedere cu Directorul executiv adjunct al Europol, Jürgen Ebner, si ofiterul de legatura al Republicii Moldova la Europol, Dumitru Chisnenco.


Acestia au discutat despre cooperarea dintre Europol si Procuratura Republicii Moldova in cazurile de investigarea a crimelor transfrontaliere, in special suportul operational acordat de Europol in cadrul echipelor comune de investigatii cu participarea procurorilor din Republica Moldova.

1
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?