X 
Arşiţa stiri: 162
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

La Glodeni va fi construită o nouă staţie de epurare

17 oct. 2022,, 23:00   Societate
2263 0

Pînă în toamna anului viitor, în orașul Glodeni vor fi efectuate lucrări de construcție-montaj a noii stații de epurare. Totodată, în localitate se desfășoară lucrări de montare a rețelei de canalizare, urmînd să fie renovată și stația de pompare a apelor uzate. Acestea sînt realizate în cadrul unui proiect de dezvoltare regional.

Potrivit ADR Nord, circa 8.600 de locuitori ai orașului Glodeni vor beneficia de servicii de sanitație de calitate. „În urma implementării acestui proiect, locuitorii satelor Hîjdieni, Danu și Dușmani, precum și 561 de agenți economici și 25 de instituții publice din localitățile menționate vor avea parte de aceleași servicii. Beneficiarii acestei investiții susțin că, în urma realizării proiectului, la Glodeni vor fi create 12 locuri noi de muncă”, conform sursei citate.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 18,44 milioane de lei (circa un milion de euro). Banii sînt alocați din surse externe, iar contribuția Consiliului raional Glodeni și a primăriei orașului este de 10% din suma alocată.

Lucrările de construcție-montaj au început în septembrie curent. Durata de executare este de 12 luni. „Pentru moment, lucrările de construcție-montaj decurg conform planului de execuție”, indică ADR Nord

img22007765

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав