COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La doar nouă ani este pe punctul de a absolvi o universitate

La doar nouă ani este pe punctul de a absolvi o universitate

Un băiat de nouă ani din Olanda va deveni în curînd cel mai tînăr titular al unei diplome universitare. Asta după ce Laurent Simons va absolvi Universitatea Tehnică din orașul Eindhoven, scrie bbc.com.

Laurent Simons învață la Facultatea de Inginerie Electrică. El a început studiile acum un an, iar programul de învățămînt l-a stăpînit mult mai repede decît colegii săi.

Vara trecută, cînd avea opt ani, băiatul a stăpînit într-un singur an programa școlară care are o durată de șase ani și jumătate, iar prin urmare a primit diploma de studii secundare.


Potrivit sursei citate, IQ-ul copilului este 145 și el are o memorie fotografică. Laurent spune că subiectul său preferat este matematica, deoarece include statistici, geometrie și algebră.

În viitor, băiatul spune că vrea să devină chirurg cardiac. Asta după ce în timp ce era încă la școală, el a urmat un curs la Facultatea de Medicină a Universității din Amsterdam. În acest sens, Laurent Simons a spus că visează să găsească o metodă prin care să-i facă pe oameni mai longevivi.

Părinții la rîndul lor povestesc că și-au dat seama destul de devreme că copilul său dispune de capacități uluitoare. Asta pentru că de mic copil nu-i erau interesante jucăriile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load