COVID-19 în MOLDOVA

La Chișinău va fi deschis primul centru de tehnologii media

La Chișinău va fi deschis primul centru de tehnologii media

La Chișinău, în incinta Universității de Stat din Moldova, a început realizarea unui proiect de implementare a tehnologiilor media în domeniul creativ și universitar, finanțat de către mai mulți parteneri de dezvoltare externi și interni – MEDIACOR.

Acesta va fi primul centru de tehnologii digital-media din țară care va accelera dezvoltarea serviciilor din industria creativă și va oferi studenților și specialiștilor din industria creativă spații de producție multimedia de ultimă generație MEDIACOR se va extinde pe o suprafață de 3400 de metri pătrați și va fi dotat cu cele mai performante echipamente de producţie media.

Pentru implementarea proiectului a fost semnat un memorandum de colaborare și creat un parteneriat public-privat între Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Suedia, UK aid, Universitatea de Stat din Moldova și Asociația Companiilor de Creație COR.. 1,3 milioane de dolari sînt alocați de către Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, pentru reconstrucții și dotări tehnice.


Universitatea de Stat din Moldova a oferit proiectului spațiul clădirii de 4 etaje din incinta unei biblioteci amplasate în campusul din centrul capitalei. Sectorul privat din domeniul creativ va fi invitat să co-investească în tehnologii și dotări cu echipamente.

MEDIACOR va fi alcătuit din spații de pre și post producți video și audio, distribuite pe patru etaje, fiecărui fiindu-i atribuit cîte o zonă dedicată: Principalii beneficiari ai acestui proiect sînt studenții de la Universitatea de Stat din Moldova dar și alte instituții de învățămînt, companiile din domeniul industriilor creative (producție video, audio, media digitală).

MEDIACOR va fi lansat în 2021

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load