AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 49
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

La Chișinău va avea loc "Școala de jurnalism adevărat"

17 ian. 14:45   Societate
1768

Pe 4 și 5 februarie, la Casa Rusă din Chișinău va avea loc "Școala de jurnalism adevărat "eroii deasupra granițelor" (Школа реальной журналистики ”Герои поверх границ”), transmite Noi.md.

"Școala de jurnalism adevărat" este un proiect internațional necomercial al ONA "Русские Репортеры". El se adresează tinerilor jurnaliști, bloggeri, studenți ai facultăților de Jurnalism din țările post-sovietice. Participarea la proiect este gratuită la toate etapele.

Lecțiile încep la ora 11.00.

Timp de două zile, cei mai cunoscuți jurnaliștii și media-antrenori vor discuta cu tinerii colegi despre cum s-a schimbat profesia și ce e de făcut pentru ca chiar și în perioada actuală bloggeri să aibă succes în profesie.

"În ultimii ani, lumea mass-media s-a schimbat pînă la nerecunoaștere. Jurnaliștii nu mai sînt monopoliști în domeniul informațiilor, dar în același timp – anume jurnaliștii și numai ei sunt capabili să lucreze profesional cu informația - să verifice, să analizeze și să interpreteze. În lecțiile noastre, vorbim despre cum s-au schimbat mass-media și profesia - și ce să facem pentru a rămîne "pe linia de plutire". Și aceasta nu este o problemă pur profesională: de cât de bine se simt jurnaliștii și jurnalismul depinde, nici mai mult, nici mai puțin, pacea și înțelegerea reciprocă între oameni, inclusiv între țările noastre", spune Dmitrii Mihailin, directorul general al ONA "Русские Репортеры".


Organizatorii subliniază că acesta nu este un eveniment unic, ci un întreg sistem de educație profesională suplimentară pentru jurnaliști. După frecventarea Școlii, va fi anunțat un concurs de lucrări jurnalistice "Герои поверх границ", cîștigătorii cărora vor putea finaliza stagii în mass-media ruse de la Moscova.

Vorbitori și subiecte:

Dmitri Mihailin, directorul general al ANO "Русские Репортеры": Cel mai important lucru despre storytelling. De ce trebuie să gîndim în istorii, indiferent de conținutul pe care îl produci.
Vsevolod Pulea, redactor-șef al proiectului multiplatform Russia Beyond: Cum să împachetezi conținutul și să-l dezpachetezi pentru diferite platforme. 6 elemente ale unui proiect media de succes.

Iurii Vasiliev, editorialist al publicației online "Vzlead", cel mai bun reporter din Rusia: Reportajul ca bază în jurnalism. Cum să găsești o temă, un erou, cum să construiești un subiect și cum să menții atenția cititorului/privitorului pînă la capăt.

Timur Iusupov, blogger, redactor-șef al mărcii media "Туту-Сюжеты", editor al unei rețele de canale Telegram: Unde să scrii, dacă nu la Kommersant. Bloguri Instagram, canale în Telegram, canale Zen, liste de discuții, conținut audio (podcast-uri, ghiduri), brand-media - avantajele și dezavantajele fiecăruia și cum să cîștigi bani pe fiecare.

Ora lecției este de la 11:00 pînă la aproximativ 18:00 (ambele zile).

Acesta este cel mai mare proiect jurnalistic internațional din ultimii ani. A început în 2018, acoperind toate țările din spațiul post-sovietic, a continuat în 2019 cu evenimente locale în diferite țări, iar în 2021 a început din nou cu un proiect online global cu participarea jurnaliștilor de limbă rusă din întreaga lume și continuă cu Școli cu frecvența la zi (offline) în toate țările post-sovietice.

Partenerii proiectului: Rossotrudnichestvo, Fondul de Granturi prezidențiale și mass-media rusă.

Pentru a afla mai multe și a vă înregistra pentru participare accesați: http://anorusrep.ru/geroi_2021-2022/

Pagina "Русские Репортеры" pe Facebook: https://www.facebook.com/anorusrep

Comentarii suplimentare: +7 985 922 20 29 (telefon, WhatsApp, Telegram)

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав