COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Chișinău va avea loc proiecția filmului documentar „URSS. Prăbușirea imperiului”

La Chișinău va avea loc proiecția filmului documentar „URSS. Prăbușirea imperiului”

Pe 24 septembrie, la Chișinău, va avea loc proiecția uneia dintre episoadele filmului „URSS. Prăbușirea imperiului”, împreună cu creatorul său, editorul canalului de televiziune NTV, autor de filme documentare, Vladimir Cernîșev, transmite Noi.md.

El va veni în capitala Moldovei la invitația Organizației Publice ”Dialogum” și cu susținerea Clubului media internațional ”Format A3”.

În cadrul întîlnirii deschise cu Vladimir Cernîșov, va avea loc discuția pe tema: „Jurnalismul: fără a denatura realitatea”.
Potrivit lucrărilor acestui editorialist, telespectatorii postului de televiziune NTV au putut urmări cum a fost creată cea mai recentă istorie a Rusiei: nu numai în birourile conducerii și pe coridoarele Kremlinului, ci și departe de zidurile sale.


Cernîșev este unul dintre acei jurnaliști care încearcă meticulos să descoase fiecare temă, cufundîndu-și telespectatorii în cursul istoric al evenimentelor. El este autorul și prezentatorul ciclului documentar „Stalin e cu noi” și a filmelor: „Casa Albă, fumul negru”, „Lenin. Împărat Roșu”, ”Evreul de fier al lui Stalin”„ Hrușciov, primul după Stalin”, ”Andropov. Între Dzerjinski și Don Quijote”.

Aceste filme sînt apropiate și publicului moldovean, deoarece istoria țării noastre este strîns legată de subiectele pe care Cernîșev le abordează în lucrările sale.

”Acest ciclu, dedicat evenimentelor istorice, astăzi nu este mai puțin solicitat decît celelalte emisiuni televizate de top”, consideră invitatul clubului media.

Participanții la întîlnirea publică cu Vladimir Cernîșov vor urmări, împreună cu autorul, unul dintre episoadele filmului „URSS. Prăbușirea imperiului” și vor discuta despre cum el a reușit să filmeze un proiect atît de grandios. Studenții, jurnaliștii și realizatorii de documentare vor fi interesați să discute despre cum să trezească interesul telespectatorilor pentru istoria propriei țări și să creeze filme documentare atractive.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load