X 

La Chișinău s-a desfășurat o conferință dedicată primei independențe a Moldovei de la 1365

2 feb. 2022,, 21:42   Societate
3467 6

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” și Mișcarea Națională „VOIEVOD” au desfășurat o conferință dedicată marcării a 657 de ani de la prima independență a Moldovei.

Evenimentul s-a desfășurat în regim on-line, și a întrunit mai mulți activiști, lideri de ONG, istorici, studenți, etc.

Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan" a menționat că organizarea unor astfel de evenimente contribuie la promovarea patriotismului în rîndul tinerilor, astfel încît Moldova are o istorie bogată și are cu ce se mîndri.

La rîndul său, Nicolae Pascaru, Președintele Mișcării Naționale „VOIEVOD” a ținut să menționeze că Moldovenii mereu s-au bătut cu alte popoare pentru a avea un stat independent și puternic, iar acum este datoria noastră ca peste 650 de ani să continuăm fapta strămoșilor noștri.

În cadrul conferinței, istoricul Roman Andriiv a relatat particularitățile istorice ale acestei date importante din istoria Moldovei, menționînd că acesta a fost un pas important în devenirea Moldovei ca stat cu tradiții și unanim recunoscut de comunitatea europeană ace acelor vremuri.


Menționăm că la 2 februarie 1365, în urma incapacității Ungariei de a restabili controlul asupra Moldovei, Regele Ungariei a recunoscut printr-un act neatîrnarea Moldovei față de Ungaria.

Mai multe informații despre acest eveniment puteți găsi pe portalul moldovenii.md.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?