COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Chișinău s-a deschis expoziția Vasiluței Vasilache „Follow the white rabbit” (FOTO)

La Chișinău s-a deschis expoziția Vasiluței Vasilache „Follow the white rabbit” (FOTO)

La Chișinău s-a deschis expoziția artistei moldovene Vasiluța Vasilache „ Follow the white rabbit”, transmite Noi.md.

Lucrările prezentate în cadrul acestei expoziții demonstrează încercarea de a uni diferite genuri de artă: pictura se găsește aici cu ready-made, iar obiectele utilitare primesc o nouă interpretare. Ceasuri, flori vii, tămîie - orice articol poate deveni o parte a compoziției generale și poate schimba în mod semnificativ ideea totului întreg.

Expoziția lui Vasilache este unită de un laitmotiv comun al ferestrei și ramei. Nucleul semantic este încercarea de a depăși realitatea înconjurătoare, reprezentată conceptual de pereții suri ai Artcor. Aceasta este dorința de eliberare și tendința spre o existență adevărată, care poate lua ba forma unei mări care se dezlănțuie chiar sub fereastra ta, ba a unei grădini realizate în intonații exotice precum Henri Russo.


Noi cu toții sîntem aruncați în lume, incapabili să depășim cu adevărat greutățile sale și condamnați la un singur destin. Dar uneori apar momente cînd aproape ne eliberăm și vedem ceea ce se ascunde în spatele ferestrelor și ramelor. În aceasta se simte o ușoară reverență a filozofiei lui Platon cu conceptul său de dublă pace, conform căruia lumea noastră este doar o umbră palidă a unei realități adevărate care există, care nu poate fi cunoscută prin rațiune și pe care noi nu o vom putea atinge niciodată cu adevărat.

Expoziția Vasiluței Vasilache „Follow the white rabbit” poate fi vizitată în Artcor pînă la 1 februarie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load